Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

15 Ekim 2012 Pazartesi

TAZE SARIMSAKLI VE PEYNiR SOSLU MAKARNALAR



 Ya bizim evdeki makarna sevdasini her zaman vurguluyorum vurgulamasina da,yaptigim makarnalarin sekilleri de farkli.Bizim icin makarna siradan alisilagelmis bicimde de olmamali artik.Farkli bicim ve soslar olmali,yerken ayri bir mekanda ve zamandaymisiz gibi olmali insan.......Önceki yasantimizda italyan olma durumumuz varmiydi bilmiyorum:)))Bu mümkün degil cünkü su anda yazarken Müslüm Babayi dinliyorum hem de damardan....Fonda Müslüm Baba varken italyan olabilmek;Opera dinlesem miiiiiiiii???????
 TAZE SARIMSAK SOSLU KALPLi MAKARNA;
Bir paket istenilen bicimde makarna bol tuzlu suda haslanir
Yarim kg.hindi eti
3-4 tane sivri biber
2 sap taze sarimsak
2 tane olgun domates
tuz,karabiber,soyasosu,siviyag
Tencereye siviyag konur ve hindi eti soyasosu ile beraber sotelenir
Tohumlari cikartilarak kücük dogranmis biberler eklenir
Kabuklari soyulmus ve dogranmis domatesler eklenir
Ince kiyilmis sarimsaklar,tuz ve karabiber eklenerek 10 dak.pisirilen sosun icerisine haslanmis makarnalar konur......
 Bu harika bicimdeki makarnanin adi ise Fusilli Al Torchio;tamami irmik ve yumurtada yapilmis bir makarna cesididir.......
PEYNiR SOSLU FUSiLLi;
Bol tuzlu su da haslanan makarnalar süzgecde süzülürken ayri bir tencerede sosu hazirlanir
Siviyag icerisinde 2 yemek kasigi salca tadi gecinceye kadar kavrulur ve 200 mllik cig krema eklenir
5 dak.kaynayan sosun icerisine istediginiz peyniri rendeleyebilirsiniz.Ben kasar peyniri ve permesan peyniri kullandim.Peynirler kremanin icine konar konmaz arkasindan hemen makarnalar eklenir.Tuz ayarlamasi yapildiktan sonra sicak sicak servisi yapilirki peynirler sertlesmesin.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız